top of page
 • Wat is het verschil tussen een thuiskapper en ambulante kapper?
  Thuiskapper: De kapper die vanuit eigen huis behandelingen aanbiedt. Ambulante kapper: De kapper die naar klanten toegaat. Gemakshalve plaatst Wiwiri op de website en in de app beide termen onder de noemer “Thuiskapper”.
 • Wat betaal ik, als thuiskapper, voor de serviceverlening van het Wiwiri platform?"
  De kosten voor het gebruik maken van het platform bedraagt 8,5% commissie over het overeengekomen bedrag met de klant per behandeling.
 • Moet ik, als thuiskapper, ingeschreven staan bij de Kvk om mij aan te melden op het Wiwiri platform? "
  Als kapper wil je natuurlijk meteen aan de slag, toch zijn er verschillende regels en wetten waar je rekening mee moet houden. Wiwiri raad je daarom aan je inschrijving bij de Kamer van Koophandel in orde te maken voordat je als ondernemer aan de slag gaat. Zie link voor een uitgebreide uitleg over de verschillende regels en wetten: https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/bedrijf-starten/startsituaties/voor-jezelf-beginnen-als-kapper-doe-je-zo/. De ondernemer is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de bedrijfsinformatie.
 • Welke kosten betaal ik, als klant, voor het gebruik maken van het Wiwiri platform? "
  De klant betaald enkel het bedrag opgeven door de thuiskapper voor de behandeling. De thuiskapper betaald 8,5% commissie over dit bedrag aan Wiwiri.
 • Hoe zoek ik een beschikbare kapper?
  Zoek in de app een beschikbare kapper door te filteren op tarief, afstand en geslacht. Om de thuiskappers in je omgeving te zien klik je in de app op het icoontje “kapper”’ icoontje. Ook kun je in de app op het icoontje “Zoeken” klikken. Hier vind je de verschillende behandelingen. Aan de hand van de gekozen behandeling vind je de kappers die deze behandelingen aanbieden. Je kunt verder met het boeken van de thuiskapper.
 • Hoe annuleer ik een afspraak?
  Je kunt minimaal 12 uur van tevoren een afspraak annuleren zonder dat er kosten in rekening gebracht wordt. Je kunt je oproep annuleren in de agenda bij geaccepteerde behandelingen, jouw afspraak te annuleren.
 • Hoe wijzig ik een aanvraag?
  Je kunt je aanvraag wijzigen door in de agenda naar je geplaatste oproepen te gaan. Je kiest de gewenste aanvraag en klikt linksonder op wijzigen.
 • Wat gebeurt er na het plaatsen van een aanvraag?
  Na het plaatsen van je aanvraag zal de thuiskapper de afspraak accepteren of weigeren. Bij het accepteren van de aanvraag kunnen de thuiskapper en klant met elkaar communiceren in de chat. Vergeet niet je notificaties aan te zetten. Hoe betaald de klant de thuiskapper? De betaling geschied via Stripe. Dit is een veilig online betalingssysteem.
 • De thuiskapper is niet komen opdagen?
  Neem in de app via de klantenservice contact op met Wiwiri en geef dit door. Wiwiri zal contact opnemen met zowel de klant als de thuiskapper. Het betaalde bedrag wordt op de rekening van de klant teruggestort.
 • Hoe meldt de thuiskapper zich aan?
  Je kunt je aanmelden door via de app een account aan te maken als thuiskapper.
 • Hoe wijzig ik mijn beschikbaarheid?
  Je kunt je beschikbaarheid wijzigen door in je agenda op de functie “wijzig beschikbaarheid“ te klikken en deze te wijzigen.
 • Wat gebeurt er na het aanmaken van mijn kappersprofiel?
  Na het aanmaken van het profiel zullen de verschillende klanten die op zoek zijn naar een thuiskapper jouw profiel zien. Deze kunnen jou een verzoek sturen voor een afspraak. Deze afspraak kun je accepteren of weigeren. Als je de afspraak accepteert kunnen jullie met elkaar communiceren in de chat.
 • De klant is niet komen opdagen?
  De klant heeft bij het reserveren van de afspraak vooraf betaald via het betalingssysteem. Neem via de chat binnen de app contact op met de klant. Bij het annuleren van de afspraak wordt het volledige bedrag overgemaakt naar de rekening van de klant.
 • Ben ik verplicht de vervoerskosten van de kapper te vergoeden?
  Afspraken omtrent de vergoeden van de vervoerskosten wordt tussen de klant en kapper vastgesteld.
 • Wie is verantwoordelijk voor de kwaliteit van mijn behandeling?
  Wiwiri fungeert enkel als bemiddelingsplatform en is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van een behandeling geleverd door een thuiskapper. Ben je niet tevreden over de geboekte behandeling? Wees dan eerlijk! Geef dit meteen bij de thuiskapper aan. Een goede thuiskapper zal service verlenen en met je werken naar jouw gewenst resultaat.
 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten?
  Heb je al een account aangemaakt, maar ben je je wachtwoord vergeten? Klik in de app, rechtsboven op “Inloggen”. Vervolgens klik je op ‘Wachtwoord vergeten’. Voer hier je e-mailadres in, en je ontvangt een e-mail met daarin de instructie voor het wijzigen van jouw wachtwoord.
 • Hoe verwijder ik mijn profiel?
  Als je je account bij Wiwiri wilt verwijderen neem dan contact met ons op. Stuur ons in de app of de website via “klantenservice” een bericht of neem telefonisch contact op op het telefoonnummer 085 5000 116.
 • Is het geven van fooi verplicht?
  Heb je via Wiwiri een afspraak gemaakt met een thuiskapper en vraag je je af of je fooi moet geven? Het geven van fooi is niet verplicht maar wel een zeer mooi gebaar naar de thuiskapper.

FAQ

bottom of page